vineri, octombrie 9

Avantajele medierii

Fiind destinata rezolvarii conflictelor pe cale amiabila, medierea ar putea fi solutia cea mai potrivita pentru imbunatatirea climatului social din Romania.
Dincolo de avantajele imediate pe care legea insasi le enumera, medierea va aduce numeroase beneficii societatii romanesti. Astfel, am incredere ca in timp vom reusi sa realizam un climat general bazat pe respect si incredere reciproca intre membrii societatii. Un climat in care membrii comunitatilor mai mari sau mai mici, in realizarea propriilor obiective, vor tine cont si de interesele celorlati. Am incredre ca treptat vom uita de zicala „Sa moara si capra vecinului.”, ca vom fi mai putin incruntati decat astazi si mai dispusi la dialog, inainte de a declansa un conflict.
Avem sansa sa devenim, in sfarsit, o societate care va evolua, si nu doar in plan material.
Insa, pentru aceasta, cred ca mediatorii care se angajeaza in aceasta activitate de pionierat trebuie sa fie constienti de responsabilitatea ce o poarta. Ei vor fi veritabile modele de urmat, lucru ce implica o responsabilitate uriasa.
Am increderea ca membrii UNMR sunt astfel de oameni si ca atare ma voi alatura si eu (dupa autorizare) acestora in activitatea de promovare a profesiei de mediator, pentru aducerea ei in prim planul societatii noastre.
Succes tuturor!

Pentru mai multe detalii privind avantajele medierii, urmariti video şi link.http://stirileprotv.ro/bin/tv/?media_id=60218871

http://medierea.ro/info_mediere.php#i9

avantajele medierii pentru avocti

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.