marți, februarie 23

Guvernul a decis modificarea programului “Prima casa”

Guvernul a decis modificarea programului “Prima casa”

In sedinta de Guvern din 17 februarie 2010, s-a adoptat o hotarare ce restructureaza si extinde Programul Prima Casa; prin aceasta se incearca stimularea constructiei de noi locuinte.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, ”ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a precizat ca pentru acest an plafonul garantiilor guvernamentale alocat acestui Program este de 700 de milioane de euro.

Premierul a mentionat ca se va aplica, in continuare, mecanismul garantiilor guvernamentale pentru sprijinirea persoanelor care doresc sa achizitioneze prin Programul „Prima casa” o locuinta deja finalizata sau o locuinta aflata in stadiul de constructie „la rosu”. In aceste cazuri, plafonul individual de garantare este echivalentul in lei al sumei de 60.000 euro, a mentionat primul-ministru.
Premierul a punctat din nou avantajele acestui Program guvernamental pentru beneficiari. “Cei care astazi platesc 200 – 300 de euro chirie, cu acesti bani pot sa-si plateasca rata la casa, la o banca si sa aiba o locuinta in proprietate. Mai mult decat atat, avansul minim pe care il cerem este de 5% si nu cum este in jur de 25 – 30%, in cazul creditelor ipotecare, fara a mai fi nevoie de garantii suplimentare, pentru ca statul sa instituie o garantie care are o valoare de 60.000 de euro, 70.000 de euro sau 75.000 de euro”, a afirmat primul-ministru Emil Boc.


Intregul articol pe Juridice.ro

2 comentarii:

sorin andreica spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Vka0goMWnd4&feature=related
multa fericire si noroc
cu respect

Fănuţa spunea...

@ sorin andreica,
Multumesc de martisor.
O primavara frumoasa si tie.
Ups. Am trecut la o adresare directa. Sper sa faci la fel.
Toate cele bune!

Trimiteți un comentariu

Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.