luni, februarie 1

Medierea e pe val!

De cand UNJR a pornit campania de promovare a medierii, se observă, în mediul online, un tot mai mare interes pentru mediere.

Am să exemplific printr-o imagine.

În panoul de control al Wordpress văd care sunt sintagmele folosite la căutare. Creşterea, în raport cu căutările dinainte de campanie, este semnificativa. Desigur că în raport de ceea ce ar trebui să fie, mai avem de aşteptat. Dar, tot mai bune semne anul are.

Iată imaginea cu termenii motorului de căutare.

Mai mult decât atât, deşi sunt numai câteva bloguri ce ne promovează (cel putin deocamdată), a crescut traficul atât către blogul de mediere cât şi către forum.


Pe forum a crescut vertiginos numărul membrilor.


Puteţi accesa forumul dând clik pe următoarea imagine:Important este acum ca informaţiile despre mediere să fie consistente, pertinente si utile în orientarea oamenilor către mediere.


Dacă acum vom eşua, nu ştiu când se va mai ivi o altă ocazie.


De aceea, pentru promovarea medierii este nevoie de implicarea tuturor factorilor care se pot afla la un moment dat într-o poziţie care să le permită să promoveze medierea şi avantajele ce le poate oferi.


Printre acesti factori, magistratii joacă un rol important pe care, după cum am văzut, a fost înţeles.


Tot mai multe protocoale se încheie între instanţe şi asociaţii de mediatori.


Un exemplu în acest sens putem da protocolul ce tocmai a fost încheiat de Judecătoria Oradea şi Asociaţia mediatorilor din Bihor.


Detalii privind protocolul puteţi găsi aici: Ştiri/Evenimente mediere.Un rol important îl pot avea toate celelalte profesii juridice liberale cum sunt avocaţii şi notarii.


Atât unii cât şi ceilalţi au obligaţia, cel puţin morală, de a le arăta oamenilor ce avantaje au prin alegerea soluţionării amiabile a conflictelor dintre ei.


Revenind la cele ce spuneam la început de articol, voi insera o imagine care arata intrările de pe blogurile care ne susţin, de la momentul lansării campaniei de susţinere a medierii.


Deşi sunt puţine la număr, au adus un număr important de vizitatori pe blog, vizitatori care n+au ieşit imediat ci au zăbovit ceva vreme pe blog.


Iată imaginea:Mulţumim tuturor acestor susţinători care au înţeles menirea acestei instituţii vitale sistemului judiciar românesc şi societăţii noastre, în ansamblu.


Mai multe detalii despre aceste bloguri găsiţi aici:  SIT-uri/BLOGURI CARE SUSŢIN MEDIEREA.


Deveniţi şi dumneavoastră un susţinător al medierii.


Pentru a vedea cum, mergeţi aici:Campanie online: EU SUSTIN MEDIEREA.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.