duminică, mai 23

CE va interzice palmuirea si alte pedepse corporale aplicate copiilor | Infolegal.ro

CE va interzice palmuirea si alte pedepse corporale aplicate copiilor | Infolegal.ro.

Palmuirea si alte pedepse corporale aplicate copiilor trebuie sa fie interzise în toate tarile europene, înainte ca acestea sa devina adevarate probleme sociale sau de sanatate, a averizat joi, la Viena, Consiliul Europei (CoE), citat de Mediafax.
“Speram sa avem o zona libera de orice pedeapsa corporala în toata Europa”, a declarat adjunctul secretarului general al Consiliului, Maud de Boer-Buquicchio, în cadrul unei conferinte, de doua zile, în capitala austriaca, asupra violentelor la care sunt supusi copiii.


Pedepsele corporale sunt, în prezent, interzise în 21 de tari, dar tari ca Franta si Marea Britanie sunt reticente cu privire la adoptarea unor asemenea legi, deoarece parintii le considera drept o interventie în sfera privata. “Trebuie sa explicam ca autoritatea parentala nu este pusa în discutie, si nici necesitatea de a supune copilul disciplinarii”, a spus de Boer-Buquicchio, care a subliniat ca vizeaza violenta utilizata pentru atingerea acestui scop, cerând parintilor sa utilizeze alte metode.
“Nu parintii sunt cei care sa aprecieze ca o palma este usoara (…), pentru ca perceptia copilului este cea care conteaza”, a adaugat ea.


“Umilirea, aspectul degradant al pedepsirii pot face mult rau si pot avea consecinte pe termen mai lung decât durerea fizica”, a subliniat de Boer-Buquicchio.


Sursa: Romania Libera

Ca părinte, când vezi că nu te mai ascultă copilul și imaginația te-a părăsit, când nu știi ce metode să mai folosești ca să-l determini pe copli să facă ce crezi tu, ca părinte, că este bine, palma devine  soluția miraculoasă.


Unii dintre noi doar ne prefacem că-i atingem, alții îi pălmuim la propriu și, sper că tot mai puțini dintre noi, punem de-a dreptul cureaua sau jordia pe poponețul lor.În oricare din aceste cazuri nu facem decât să perpetuăm violența.


Cu siguranță, ca societate, am evoluat destul de mult din acest punct de vedere. Însă, în raport de alte societăți, mai avem de lucru.


Pentru ca un părinte să nu-și mai pălmuiască propriul copil, trebuie să găsescă alte metode de educare. Însă, noi, ca societate, nu facem prea multe pentru a-i ajuta, pentru a le oferi alternativă.


Începuturi există, în acest sens. Spre exemplu, Ministerul Educației, împreună cu Ministerul de Interne, au creat un CD ce a fost distribuit copiilor la grădiniță. Poate că nu este perfect dar oferă copiilor posibilitatea să învețe în alt mod faptul că nimeni nu trebuie să-i agreseze, sa-i pălmuiască: nici doamna educatoare sau învățătoare, nici mama, nici tata. Cu siguranță acest CD oferă și părinților variante de răspuns la ”trăsnăile” copiilor.


Însă, se întâmplă acolo unde pătrunde informația. Ce facem cu cei care nu au acces la astfel de informații? Trebuie să coborâm cu informația acolo.Dar cum? Ieșind din nepăsare. Se poate face în cadru organizat, fie pe lângă primărie, fie pe lângă biserică, fie pe lângă sau în cadrul școlii. Este nevoie de oameni cu inițiativă.


Poate această inițiativă ne dă idei și le punem în aplicare.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.