luni, mai 17

CITATII PRIN CARE SE RECOMANDA MEDIEREA.

La sedinta din 11 mai a Comisiei de Promovare a medierii, colega noastra - mediator Nicoleta Nițu,  - ne-a facut cunoscuta existența unei citatii utilizate de catre Judecatoria Mangalia, citatie care face cunoscut părții citate, faptul că potrivit Legii 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, litigiul se poate solutiona si pe calea medierii.

Felicitări Judecatoriei  Mangalia și colegilor mediatori care au avut o contributie în acest sens.
Este o idee excelenta ce poate fi implementata la nivelul intregii tari, și nu doar la judecatorii ci la toate instantele din tara intrucat, asa cum aratam in articole precedente, medierea poate stinge litigiul in orice etapa ori faza procesuală. Ca atare, la judecatorii, tribunale ori curti de apel, aceasta citatie ar putea fi astfelconceputa.

Mai mult, pentru ca aceasta înștiințare să fie și eficientă, ar putea fi indicate și modalitățile în care poate fi găsit un mediator. Spre exemplu, pot fi indicate:

- sit-ul Consiliului de Mediere unde   poate fi gasit Tabloul Mediatorilor,

- sit-ul Ministerului de Justitie,

- info-chioșcurile instanțelor.

Observatie!!!


Desi aceste citatii sunt de ceva vreme utilizate, abia acum s-a aflat de ele. Acest lucru se datoreaza unui fapt simplu: lipsa de coordonare si de comunicare intre mediatori.

In opinia mea, Comisia de Promovare recent înființată va trebui să realizeze această comunicare în vederea unei cât mai bune promovări a medierii.

În acest sens, cred ca un site al Comisiei de Promovare a medierii va incuraja toti mediatorii sa faca publice toate vestile bune din domeniul medierii și toate ideile care au dat sau nu inca roade (dar care pot fi puse in aplicare) idei care ar putea să fie folositoare la nivelul intregii țări.

ASTEPTAM OPINII!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.