luni, iulie 19

Acordul de mediere poate fi investit cu formula executorie!

Chiar si in situatiile in care conflictul nu a fost dedus judecatii, acordul de mediere poate fi investit cu formula executorie.
In acest sens, va supun atentiei un articol propus de Juridice.ro, aici: Investirea cu formula executorie a acordului de mediere.

Faptul ca lucrurile stau astfel, constituie un pas important in recunoasterea acordului de mediere.
Astfel, inteleg ca si in acele situatii in care partile apeleaza intai de toate la mediere, acestea pot apela la instanta, nu pentru obtinerea hotararii de expedient ci pentru investirea acordului cu formula executorie.
Acest fapt va creste increderea partilor de a apela mai intai la mediere pentru solutionarea conflictului dintre ele, avand astfel garantia recunoasterii acordului de mediere.
Insa, daca legea impune indeplinirea anumitor conditii de forma pentru insasi valabilitatea acordului de mediere (spre exemplu: in cazul tranzactiilor privind terenurile), partile se vor adresa in continuare unui birou notarial pentru indeplinirea tuturor conditiilor cerute de lege.
In rest (de regula, in cele mai multe situatii), putem intelege ca partile se vor putea adresa instantei cu cererea de investire cu formula executorie.
Acest fapt constituie un motiv in plus pentru care partile vor putea apela cu incredere mai intai la mediere și doar in situatii exceptionale, la instanta.
Intreg articolul il puteti gasi pe Juridice.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.