marți, octombrie 19

Mica reforma a fost adoptata!!!

Comunicatul  Consiliului de Mediere cu privire la Mica Reforma din Justitie. Transpunerea prevederilor Directivei 52/2010 in legislatia romaneasca
Astazi 19 octombrie 2010, a fost adoptata de Parlamentul Romaniei propunerea legislativa cunoscuta publicului sub denumirea de Mica Reforma.
Adoptarea Micii Reforme in Justitie este un succes remarcabil al medierii in Romania, atat pentru corpul profesional al mediatorilor al carui rol tinde sa devina determinant in societate cat si pentru justitiabili sau potentialii justitiabili care vor avea posibilitatea de a-si solutiona disputele in mod elegant si durabil, antrenand costuri reduse, intr-o perioada de timp rezonabila.
Consiliul de Mediere saluta armonizarea principalelor coduri juridice cu prevederile europene cu privire la mediere, in conditiile in care, cea mai recenta dintre acestea, Directiva 52/2008 a Parlamentului European prevede masuri de transpunere a acestora in legislatia interna a statelor membre.
In vederea realizarii acestor deziderate, in calitate de autoritate nationala de control si reglementare in domeniul medierii conform legislatiei cadru in vigoare, Consiliul de Mediere a demarat in cursul acestui an consultari cu specialistii Ministerului Justitiei care au redactat proiectul privind adoptarea unor masuri in vederea accelerarii solutionarii proceselor. In acest sens, a formulat propuneri concrete de includere a institutiei medierii in codurile principale, acestea regasindu-se in forma adoptata de Guvern a proiectului de lege privind reforma in Justitie. Demersurile au fost intreprinse in scopul  utilizarii mai intense a medierii si pentru a asigura un cadru juridic previzibil partilor care recurg la mediere, fiind necesara introducerea unei legislatii cadru, care sa abordeze, in special, aspecte esenţiale ale procedurii civile. Ulterior, discutiile au fost continuate cu reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii si asociatiile profesionale ale judecatorilor.
Consiliul de Mediere saluta adoptarea Micii Reforme de catre Senatul Romaniei si Camera Deputatilor, considerand initiativa ca fiind un pas spre normalitate intr-o societate framantata de multiple dispute in care rolul mediatorului ca profesionist este esential.
Consiliul va incuraja si sustine orice modificari legislative adoptate in folosul medierii si al mediatorilor, in vederea transpunerii in legislatia interna a recomandarilor si directivelor europene cu privire la mediere.
Membrii Consiliului de Mediere
Anca Elisabeta Ciuca, Presedinte
Ioana Adina Marin (Stoica), vicepresedinte
Zeno Daniel Sustac, membru Comisia Permanenta a Consiliului de Mediere si Coordonator al Comisiei de Promovare
Mariana Zainia, membru Comisia Permanenta a Consiliului de Mediere
Mariana Belbita, membru Comisia Permanenta a Consiliului de Mediere
Katalin Kibedi, membru si reprezentant in relatia cu Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii
Carmen Fiscuci, membru si reprezentant in relatia cu Comisia Consultativa a Corpului Profesional
Daniela Popoviciu, membru
Mugur Mitroi, membru

Astfel, asa cum aratam in articolele anterioare, medierea va deveni obligatorie in cazurile de divort cand instanta trimite partile la mediere, ca sin cauzele comerciale.
Pe aceasta tema:

Devine obligatorie medierea in cauzele comerciale?

Divortul devine obligatoriu a fi rezolvat prin mediere?

De ce divorţ prin mediere?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Fănuţa spunea...

Vlad,
Multumesc de aprecieri.
Momentan, sunt in perioada pregatirii examenului pentru BAROU iar timpul meu este foarte limitat.
Promit sa revin, imediat dupa examen.
Pastram legatura.

Succes si voua, in tot ceea ce facti.
S-auzim numai de bine!

Trimiteți un comentariu

Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.